Muesli repen zijn altijd handig om in huis te hebben. Zeker deze variant. Stop ze in je tas als tussendoortje en voorkom daarmee dat je met je zoete trek naar minder gezond eten grijpt!

 

Nu kan je natuurijk kant en klare muesli repen bij de supermarkt meenemen, maar vergis je niet. Deze zijn vaak minder verantwoord dan je in eerste instantie zou verwachten.

mueslibar

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

180 gram havervlokken

75 gram amandelen

75 gram walnoten

1 theelepel kaneel

1 theelepel zeezout

2 bananen

2 verse dadels

1 eetlepel kokosolie

 

Voor de topping:

45 gram havervlokken

20 gram amandelen

20 gram walnoten

30 gram pompoenpitten

15 gram amandelschaafsel

150 gram blauwe bessen

1/4 theelepel kaneel

60 ml amandelmelk

 

Zo ga je werk: 

Verwarm de oven voor op 175 graden

Voor de bodem vermaal je de noten, ontpit je de dadels en snijdt deze in kleine stukjes, pel de bananen en breek het vruchtvlees in stukken.

Smelt de kokosolie

Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en mix deze in een keukenmachine of met een staafmixer tot het een plakkerige massa is.

Beleg een vierkant bakblik met bakpapier, giet hier het mengsel in en druk het goed aan.

Bak de boden in 8-10 minuten

Vermaal de noten voor de topping tot grove stukjes en doe ze met de rest van de ingrediënten in een kom, roer alles door elkaar.

Verdeel de topping gelijkmatig over de bodem, druk het zachtjes aan en bak de muesli repen in 15 minuten af.

 

Tip: 

Door de repen in een afgesloten koek trommel te bewaren blijven ze het langst lekker.

 

Extra note: 

Het zijn wellicht veel boodschappen die je normaal niet in huis hebt, maar trust me. De repen zijn verslavend lekker, dus met de ingrediënten komt het wel goed!

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Share on:

Leave a Comment

WhatsApp us