Op de valreep voor het weekend nog een gezond receptje. Duik jij dit weekend de keuken in? 

 

Groene soep!

Een groen soepje bomvol vitamientjes en heel easy klaar te maken!

Wat heb je nodig voor 2 kommen soep?

  • 1 courgette
  • 100 gram erwten (ik gebruikte diepvries tuinerwten)
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • water
  • 150 gram gerookte forel filet
  • 2 el magere kwark
  • 2 blaadjes munt

 

Zo ga je te werk:

Snijdt de sjalot en de knoflook in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui. Snijdt de courgette in stukjes, bak deze even mee en voeg hierna de erwten toe.

Voeg water aan de groenten toe, totdat deze onder water staan. Voeg aan dit mengsel het bouillon blokje en de citroensap toe. Laat de soep 5 minuutjes koken en pureren maar!

Ik gebruikte een staafmixer maar een blender werkt net zo goed :).

Schermafbeelding 2016-04-28 om 14.49.34

 

Tot slot kun je peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: In elke kom 1 eetlepel magere kwark, garneren met 75 gram forelfilet en wat stukjes munt. Krijgen jullie al trek?

 

Voedingswaarden van twee kommen soep:

428 Kcal

20.2 gram koolhydraten

46.6 gram eiwit

15.6 gram vet

10.1 gram vezels

 

 

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

 

 

Share on:

Geef een reactie

WhatsApp us